Presidentskandidaat Trump en Nigel Farage tijdens een bijeenkomst in augustus 2016

'Farage gaat Trump coachen in debatteren'

De omstreden Britse politicus Nigel Farage gaat Donald Trump coachen voor het tweede presidentiële debat met Hillary Clinton, melden Britse media.

Het eerste debat, dat afgelopen maandag was, verliep volgens verscheidene media niet heel goed voor Trump. Ze waren het er grotendeels over eens dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton het debat had gewonnen.

Om het volgende debat op 9 oktober wat beter te laten verlopen voor Trump, zou de Britse Farage de Republikeinse presidentskandidaat van advies gaan voorzien.

Britse media meldden dat Farage gisteravond op weg zou zijn gegaan naar de VS. Farage weersprak die berichten.

Nigel Farage

Farage staat bekend om zijn scherpe debattechniek en vlammende teksten, met name over immigranten. Hij was het boegbeeld van de brexitcampagne. Na het referendum waarin de Britten stemden voor een vertrek uit de EU vond Farage dat zijn taak erop zat. Hij nam afscheid als leider van de UKIP-partij.

Farage stond Trump al eerder bij tijdens een bijeenkomst in Mississippi. Daar vergeleek hij de campagne van Trump met zijn eigen campagne voor een brexit. Hij sprak ook zijn afschuw uit over Clinton en zei dat hij nooit op haar zou stemmen, ook niet als hij ervoor betaald zou worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl