NOS SportAangepast

Verstappen zit Mercedes op de hielen: in race meer kans

In de laatste ronde van de kwalificatiesessie op het circuit van Sepang snoepte Nico Rosberg zijn plekje op de eerste startrij nog af. Maar toch was Max Verstappen dik tevreden met zijn derde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië.

"We zitten er niet ver vanaf", zei Max Verstappen direct na zijn runs over de boordradio tegen teambaas Christian Horner.

Nico Rosberg (2), Lewis Hamilton (1) en Max Verstappen (3) groet het publiek na de kwalificatiesessie van de Grand Prix van Maleisië.

Meteen in zijn eerste run van de derde kwalificatiesessie zette Verstappen zijn toptijd neer. Daarmee zette hij Mercedes-coureur Nico Rosberg en teamgenoot Daniel Ricciardo meteen onder druk.

Ricciardo kwam niet aan de tijd, maar uiteindelijk dook Rosberg in extremis nog onder de tijd van Verstappen, maar dat deerde niet echt. "Ik ben tevreden met de derde plaats. Het hele weekend loopt het al goed. In de race hebben we meer kans."

Bandenstrategie

Dat heeft alles te maken met de goede prestaties van de Red Bulls over meerdere ronden. Kan Verstappen met een goede bandenstrategie een gooi doen naar de zege? De 19-jarige coureur blijft bescheiden: "Ik denk niet dat we Mercedes kunnen verslaan. Maar we zitten er niet ver vanaf".

Lewis Hamilton, die met zijn 57ste poleposition buiten bereik bleef van de Nederlander, verwacht een zware strijd: "Red Bull en Ferrari zijn het hele weekend al snel, zij zullen morgen ook in de buurt zitten."

Dan zal de start wel beter moeten dan de afgelopen drie grands prix. Verstappen maakt zich geen zorgen. "En als ik helemaal terugval, hou ik ook vertrouwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl