NOS Voetbal

'Verlengstuk' Schaars leeft weer op in Friesland

Schaars zorgt voor optimisme bij sc Heerenveen

Stijn Schaars is weer helemaal terug. De captain van sc Heerenveen koos voor Friesland om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Na zeven speelronden vindt hij zich terug op een verdienstelijke vierde plaats.

En dat is voor een belangrijk deel te danken aan de inbreng van de 32-jarige Schaars, die onder de nieuwe coach Jurgen Streppel de lijnen uitzet.

Gelden

Al tijdens de eerste competitiewedstrijd liet Schaars zich gelden; op bezoek bij zijn oude werkgever AZ schoot de middenvelder vlak voor tijd met een vrije trap de gelijkmaker (2-2) binnen. Zaterdagavond staat hij tegenover een andere voormalige werkgever: PSV komt op bezoek in Friesland.

"Mensen zeggen weleens dat het avontuur bij PSV is mislukt. Maar dat is helemaal niet mislukt. Alleen als je een jaar geblesseerd bent, wordt het natuurlijk moeilijker", aldus Schaars, die kampte met een zware knieblessure. "Ik heb het daar super naar mijn zin gehad; heb er Champions League meegemaakt en in het eerste seizoen alles gespeeld."

Stijn Schaars tijdens zijn afscheid bij PSV

Verlengstuk

Coach Streppel is blij met de komst van de routinier en ziet in Schaars een verlengstuk. "Ik wist dat hij belangrijk was. We hebben een geweldig gesprek gehad en daarmee hebben we hem een beetje getriggerd", zei Streppel na de eerste competitiewedstrijd.

"Dit was een buitenkans, want ik denk dat hij bij elke ploeg in Nederland een meerwaarde is. Hij is een voorbeeld in de ploeg, hij bepaalt het tempo en is fantastisch in de kleedkamer."

Na een teleurstellende start met twee gelijke spelen en een nederlaag, boekte sc Heerenveen vier zeges op een rij. Achtereenvolgens PEC Zwolle (1-0), FC Twente (3-1), Roda JC (3-0) en ADO Den Haag (3-0) werden verslagen.

Een zege op PSV zou zorgen voor nog meer optimisme. Streppel, droogjes: "Thuis, waarom niet?"

De afgelopen seizoenen van Stijn Schaars

SeizoenenClubsWedstrijden (Goals)
2016/2017sc Heerenveen8 (2)
2015/2016PSV16 (0)
2014/2015Jong PSV6 (1)
2014/2015PSV2 (0)
2013/2014PSV38 (0)
2012/2013Sporting Portugal16 (1)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl