De honkballers van Neptunus zijn in de Holland series op 2-1 gekomen
NOS SportAangepast

Neptunus neemt leiding in Holland Series

Titelhouder Curaçao Neptunus is in de Holland Series tegen Amsterdam Pirates op 2-1 gekomen. De Rotterdammers wonnen in Amsterdam het derde duel in de best-of-seven-reeks met 7-3.

Robin Schel, de startend werper bij de thuisploeg, kreeg het al in de beginfase flink te verduren. Hij moest in de eerste twee innings zes hits toestaan, die de gasten in vier runs wisten om te zetten. Na vijf slagbeurten werd Schel van de heuvel gehaald.

Voor Neptunus stond Diegomar Markwell aanvankelijk alleen een paar verspreide honkslagen toe. Catcher Dashenko Ricardo was op dreef met vier honkslagen, goed voor twee runs. Pirates deed pas in de vierde inning na een line-drive van Nick Urbanus wat terug en ook in de vijfde en achtste inning kwam het scoren.

De Amsterdammers lieten echter te veel lopers op de honken achter om het nog echt spannend te maken. In de laatste inning maakte Gianison Boekhoudt aan alle Amsterdamse illusies door de bal over het hek te meppen.

Zaterdag en zondag treffen de twee finalisten elkaar weer in Amsterdam. Neptunus veroverde de titel de afgelopen drie jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl