Emil Forsberg (midden) heeft RB Leipzig op 1-0 gebracht
NOS VoetbalAangepast

Winnend RB Leipzig noteert Bundesliga-record

RB Leipzig heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het toch al fraaie jongensboek. De nieuweling in de Bundesliga won vrijdagavond thuis met 2-1 van FC Augsburg en is daardoor ook na zes speelronden nog ongeslagen. Nooit eerder kon een debutant zo'n reeks overleggen op het hoogste niveau in Duitsland.

RB Leipzig overtrof de prestatie van Rot-Weiss Oberhausen, dat er in 1969 in slaagde de eerste vijf duels zonder nederlaag te blijven.

De thuisclub kwam tegen Augsburg na elf minuten op voorsprong dankzij de Zweedse international Emil Forsberg die uit de rebound scoorde. Niet veel later bracht de Zuid-Koreaan Ji Dong-won de gasten, met zowel Paul Verhaegh als Jeffrey Gouweleeuw in de basis, weer op gelijke hoogte. Kort na rust zorgde Yussuf Poulsen ervoor dat de punten toch in de Red Bull Arena bleven.

RB Leipzig, dat in 2009 nog in de vijfde klasse uitkwam, klom door de zege van de achtste naar de derde plaats in de Bundesliga met - nu nog - evenveel punten als Borussia Dortmund. Koploper Bayern München heeft drie punten meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl