Carlien Dirkse van den Heuvel

Hockeysters SCHC zijn ook Hurley de baas

SCHC is ook na vier speelronden in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen nog zonder puntenverlies. Vrijdagavond werd Hurley, dat slechts twee punten achterstand had, met 2-0 geklopt.

Carlien Dirkse van den Heuvel nam in de negentiende minuut de openingstreffer voor haar rekening, waarna vijf minuten later Michelle van der Pols een strafcorner benutte om de marge te verdubbelen.

Brabantse derby

Den Bosch bleef in het spoor van de koploper door thuis de Brabantse derby tegen Oranje-Rood met 2-1 te winnen. Na het vroege doelpunt van Marlies Verbruggen duurde het tot de 32ste minuut voordat Margot van Geffen de titelverdediger aan de 2-0 hielp.

Na een dik uur verkleinde Donja Zwinkels, ondanks een ondertalsituatie, de achterstand tot 2-1, maar een punt zat er niet meer in voor de gasten uit Eindhoven die op de ranglijst flink terrein verloren. Den Bosch handhaafde zich op de tweede plaats met twee punten achterstand op SCHC.

Bos tegen oude club

Willemijn Bos ging met Groningen naar Laren, de club waarvoor ze de afgelopen jaren uitkwam. Het weerzien met haar voormalige ploeggenoten werd in sportief opzicht geen feest: de Larense vrouwen zegevierden met 3-0. In de eerste helft scoorde zowel Lieke van Wijk als Naomi van As uit een strafcorner. Na rust deed Laurien Leurink ook nog een duit in het zakje.