Jong PSV is winnaar van de eerste periode

Jong PSV periodekampioen, VVV-Venlo juicht ook

Jong PSV heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League veroverd. De beloften van PSV hadden voldoende aan gelijkspel bij RKC Waalwijk: 1-1. Omdat Jong PSV niet kan promoveren, gaat het ticket voor de play-offs voor promotie naar VVV-Venlo, de nummer twee.

De Venlonaren wonnen bij Achilles'29 (3-0) en zagen NAC Breda onderuitgaan bij FC Volendam (2-1). VVV passeerde de Bredanaars daardoor op de ranglijst. VVV maakte pas na rust het verschil in Groesbeek, waar Ralf Seuntjens de 1-0 maakte. Vervolgens scoorden Torino Hunte (intikker) en Jonathan Opoku (kopbal).

Tiental vloert NAC

NAC verloor in een aantrekkelijk duel verdiend in Volendam. Beide ploegen creëerden voldoende kansen, maar de thuisploeg meer en die speelde ook het laatste half uur met tien man na rood voor Hobie Verhulst. De doelman had de doorgebroken Giovanni Korte getorpedeerd.

In ondertal pakte Volendam in de 90ste minuut de volle buit. Na een handsbal schoot Kevin van Kippersluis vanaf de stip de 2-1 achter keeper Jorn Brondeel.