Pauline Ferrand-Prévot en Marianne Vos bij de WK veldrijden in 2015
NOS WielrennenAangepast

Ferrand-Prévot zet loopbaan voort bij Canyon-SRAM

Ze zinspeelde in augustus nog op een vroegtijdig einde van haar carrière op de fiets, maar nu heeft Pauline Ferrand-Prévot toch een contract getekend bij de Duitse wielerploeg Canyon-SRAM. Al eerder was bekend dat de Française in ieder geval niet langer aan de zijde van Marianne Vos in het peloton zou fietsen.

De nog maar 24-jarige Ferrand-Prévot, die sinds 2012 voor de Rabobank reed, zette na de voor haar teleurstellend verlopen Olympische Spelen plots een punt achter haar seizoen. Ze liet zelfs doorschemeren na een jaar vol blessureleed misschien wel helemaal niet meer op de fiets te stappen, zo aangeslagen was ze.

Mooie toekomst

Maar zo ver gaat het dus niet komen. "Na vijf jaar met de beste rensters ter wereld te hebben gereden, ben ik blij dat ik deze kans krijg", zei de allroundster, die in 2015 wereldkampioen werd op de weg, in het veld en bij het mountainbiken.

Canyon-SRAM ziet nog een mooie toekomst voor haar weggelegd. "Ze is pas 24 en we willen haar de steun geven om weer het beste naar boven te halen", laat de ploeg weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl