Chinese politieagenten
NOS NieuwsAangepast

Chinees doodt 17 mensen om moord op ouders te verbergen

De man die deze week in China negentien mensen vermoordde, ging door het lint nadat hij met zijn ouders had geruzied over geld. Volgens de politie doodde de 27-jarige dader eerst zijn vader en moeder. Daarna vermoordde hij zeventien omwonenden, omdat hij bang was dat zij hem zouden aangeven.

Gisteren werd de man gearresteerd. Enkele uren daarvoor had de politie negentien lijken gevonden in een afgelegen dorpje in de zuidwestelijke provincie Yunnan. Onder de slachtoffers waren mannen, vrouwen en kinderen.

De moordenaar heeft bekend dat hij voor zijn daad ruzie had met zijn ouders. Hij was naar zijn geboortedorp teruggekeerd om hen om geld te vragen. Toen zijn vader en moeder hem dat niet wilden geven, sloeg de man aan het moorden.

Families

Hoe hij zijn ouders en de andere dorpelingen doodde, is niet duidelijk. Ook over de psychische gesteldheid van de man is niets gezegd.

De slachtoffers maakten deel uit van zes verschillende families. Agenten vonden hun lichamen in hun huizen in het dorp. Op sociale media circuleert een lijst met namen van de doden. Het jongste slachtoffer zou drie jaar oud zijn geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl