Het stadion van Leuven
NOS VoetbalAangepast

Engels corruptieschandaal kost Belgische clubvoorzitter de kop

Onder druk van het Engels corruptieschandaal legt Jimmy Houtput het voorzitterschap van de Belgische tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven neer. De naam van Houtput dook op in de geruchtmakende artikelenreeks van The Telegraph over fraude en corruptie in het voetbal.

"In een recent artikel van The Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen Third Party Ownership-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt", aldus Houtput op zijn Facebookpagina.

"We hebben met hen meegepraat met als enige doel de identiteit van de investeerder te kunnen achterhalen en contacten met hem op te zetten. Als de media deze kans aangrijpen om mij en de club meteen te linken aan schandalen dan is dat een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld. Waarin een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren."

Overtreden

Leuven was volgens het artikel bereid de internationale transferregels te overtreden door als fictieve derde partij te fungeren bij transfers van voetballers. Op die manier zou de club dan geld kunnen verdienen. Een dergelijke constructie wordt een 'Third Party Ownership' genoemd. Dat is in strijd met de FIFA-regels. Houtput komt sprekend aan het woord in een video op de website van The Telegraph.

"Iedereen mag zijn eigen conclusies trekken en de media zullen mijn ontslag ongetwijfeld linken aan een vorm van schuldbekentenis", schrijft Houtput. "Ik zal me de komende weken ook verder onthouden van commentaar. Hiervoor ben ik te teleurgesteld in de subjectiviteit en selectiviteit van berichtgevingen in deze jungle."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl