NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: nederlaag dreunt nog wel even door

"Deze nederlaag dreunt nog wel even door", verzuchtte AZ-coach John van den Brom na de kansloze 5-0 nederlaag in het Europa League-duel met FC Zenit. De Alkmaarders keerden met een flinke deuk in het zelfvertrouwen en een volle ziekenboeg terug uit Sint-Petersburg.

Van den Brom: deze nederlaag dreunt nog wel even door

De elleboog tegen spits Wout Weghorst was een breekpunt in het duel. Bij een 0-0 stand plantte Zenit-aanvoerder Javi García zijn elleboog in het gelaat van Weghorst, die daarbij een gebroken neus opliep. De Russen profiteerden van het tumult door de 1-0 te maken.

"Zij scoren in de commotie, toen Wout van het veld werd gedragen en we even met tien man stonden", haalde Van den Brom de bewuste fase terug. "Het was een belangrijk moment, maar of het cruciaal is weet ik niet. Je hebt kunnen zien dat Zenit gewoon een hele goede tegenstander is."

Vizier op Sparta

Tot overmaat van ramp liep aanvoerder Ron Vlaar in de tweede helft opnieuw een kuitblessure op. Hij zal zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, net als Weghorst, vermoedelijk moeten toekijken. "Heel vervelend", vond Van den Brom. "Zeker omdat je in die fase al een kansloze wedstrijd speelt."

AZ had tot aan het duel met FC Zenit maar een keer verloren (1-0 bij PSV), maar inmiddels staan de Alkmaarders met beide benen op de grond. Afgelopen zaterdag liep AZ ook al tegen een zeperd aan toen het in de slotfase een 2-0 voorsprong verspeelde tegen Go Ahead Eagles (2-2).

En dus is het alle hens aan dek, beseft Ron Vlaar. "Verliezen doet altijd pijn, en zeker met 5-0. Dat wil je niet. Dat is niet goed voor de uitstraling van de club. Maar het is wel gebeurd. Het enige wat wij er nu aan kunnen doen, is dat komende zondag veranderen. Ik hoop dat wij hier op een goede manier mee omgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl