Max Verstappen met een grote verjaardagstaart
NOS SportAangepast

Jarige Verstappen in subtop bij vrije training

Max Verstappen heeft zich tijdens de eerste en tweede vrije training voor de Grote Prijs van Maleisië in de subtop van het deelnemersveld gemeld. Op zijn negentiende verjaardag noteerde de Nederlander op het circuit van Sepang met 1.36,073 de vijfde tijd van de dag.

Dat gebeurde tijdens de tweede vrije training. In de eerste sessie was Verstappen negen tienden langzamer, goed voor de zevende tijd. "Het ging niet slecht", reageerde Verstappen monter.

Hij is vooral tevreden over de langere runs. "Die gingen lekker. Ik kon doen met de auto wat ik wilde. Op dit circuit kan ik lekker gooien en smijten in de bochten. Dat doe ik graag."

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training op Sepang

Ook in Maleisië waren de snelste coureurs die in een Mercedes. Lewis Hamilton deed 1.34,944 over een ronde, zijn stalgenoot Nico Rosberg was net iets langzamer. Bovendien bleven ook de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen Verstappen voor.

Ricciardo: beter dankzij Max

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet verder dan de achtste tijd. De Australiër liet voor de training al weten dat de komst van Verstappen naar Red Bull hem op scherp had gezet.

"Door zijn komst ben ik beduidend beter gaan presteren", zegt Ricciardo op de website van de Formule 1. "Ik dacht dat ik het wel aardig deed, maar toen Max kwam, wist ik wel beter. Ik heb echt een stap extra moeten zetten."

De Deen Kevin Magnussen kende een beduidend minder gelukkige dag. Tijdens de training vloog zijn Renault in brand. Hij was op tijd uit zijn auto. Het vuur greep snel om zich heen, maar de baanmarshalls hadden de brand ook vlug onder controle. Door het incident moest de training twintig minuten worden stilgelegd.

Taart

Voorafgaand aan de eerste vrije training ontving Verstappen een grote verjaardagstaart, Maar toen hij enkele uren later eindelijk de tijd had om een stukje te nemen merkte de jarige droogjes op dat de taart er in de Maleisische hitte niet lekkerder op geworden was.

Max Verstappen ontving voor de eerste vrije training een grote taart

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl