Kevin Strootman (r) en Francesco Totti (l)

Uitblinker Totti stelt Strootman in staat te scoren bij duidelijke zege

In zijn eerste wedstrijd als veertiger heeft Francesco Totti aangetoond nog altijd van grote waarde te kunnen zijn voor AS Roma. De aanvoerder leidde zijn ploeg in de Europa League met twee assists naar een 4-0 zege op FC Astra.

Ook Kevin Strootman was belangrijk voor de thuisploeg. De Nederlander opende na een kwartier spelen de score. Strootman kon bij de tweede paal van dichtbij simpel binnentikken na een vrije trap van Totti. Het was de eerste goal van de oud-PSV'er in het Stadio Olimpico in 967 dagen.

Sublieme Totti

Totti zorgde in de 54ste minuut voor het mooiste moment in het duel. De Italiaanse spelverdeler kreeg de bal, legde hem even stil onder zijn voet om vervolgens met een schitterende pass Mohamed Salah in staat te stellen om te scoren.

Daarvoor waren Federico Fazio (rebound nadat een keiharde vrije trap van Totti de lat had geraakt) en Fabrício (eigen doelpunt) al op het scorebord gekomen.

Adam Maher scoort zijn eerste doelpunt voor Osmanlispor

Zijn eerste doelpunt in Turkse dienst kon invaller Adam Maher en zijn ploeg Osmanlispor niet voor een nederlaag behoeden. Op bezoek bij FC Zürich werd met 2-1 verloren.

Iets meer dan tien minuten nadat Maher binnen de lijnen was gekomen, schoot hij van binnen de zestien overtuigend de 1-1 binnen. Een treffer van Dzengis Cavusevic bracht de thuisploeg alsnog de drie punten.