Frank de Boer kijkt lijdzaam toe hoe Inter ten onder gaat tegen Sparta Praag

De Boer weer onderuit in Europa League

Frank de Boer heeft ook zijn tweede Europa League-duel met Inter verloren. Na de 2-0 nederlaag in Milaan tegen Hapoel Beer Sheva gingen de Italianen met 3-1 onderuit bij Sparta Praag.

Inter keek al snel tegen een achterstand aan nadat de Tsjechen de Italiaanse verdediging in de zevende minuut zoek speelden en Vaclav Kadlec de 1-0 kon laten aantekenen.

Bij de tweede Tsjechische treffer, amper twintig minuten later, legde middenvelder Martin Frydek de Inter-defensie nogmaals in de luren. Met een snel genomen vrije trap zette hij wederom Kadlec alleen voor Samir Handanovic en opnieuw trof de spits doel.

Vreugde bij Sparta Praag na de 1-0

Pas een kwartier voor tijd knokte Inter zich terug in het duel door via Rodrigo Palacio tegen te scoren. De Italiaanse hoop op een goed resultaat vervloog echter al snel toen Andrea Ranocchia vijf minuten later zijn tweede gele kaart kreeg. Uit de toegekende vrije trap maakte Mario Holek er bovendien 3-1 van.

Veel goals en eredivisie-inbreng in groep I

In groep I scoorden alle ploegen er flink op los. Schalke 04 was zonder de zieke Klaas-Jan Huntelaar met 3-1 te sterk voor Red Bull Salzburg. Leon Goretzka, Duje Caleta-Car (eigen doelpunt) en Benedikt Höwedes verzorgden de Duitse productie. Jonathan Soriano tekende voor de Oostenrijkse eretreffer.

In het duel tussen FK Krasnodar en Olympique Nice opende oud-Feyenoord Fedor Smolov de score en wist voormalig AZ-speler Ari twee keer het net te vinden. Uiteindelijk werd het 5-2 voor de Russen.