Marianne Vos in de kleuren van Rabobank-Liv in de Ronde van Californië.
NOS WielrennenAangepast

Ploeg van Marianne Vos gaat afgeslankt verder als Fortitude

De ploeg van wielrenster Marianne Vos gaat verder onder de naam Fortitude Pro Cycling. De 29-jarige wielrenster moest op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, nadat Rabobank eind 2015 bekendmaakte zich eind 2016 terug te trekken uit het wielrennen.

Een nieuwe hoofdsponsor werd niet gevonden en dus gaat de ploeg van de meervoudig wereldkampioene op de weg en in het veld in afgeslankte vorm verder. Onder de naam Fortitude gaan meerdere geldschieters schuil.

Vertrek toppers

Onder anderen Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), Lucinda Brand (Liv-Plantur) en de voormalig wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot rijden volgend jaar elders. Ploegleider Koos Moerenhout gaat per 1 januari aan de slag als ploegleider bij de Amerikaanse beloftenploeg Axeon Hagens Berman.

Nederlands kampioene Anouska Koster en de Poolse toprenster Kasia Niewiadoma blijven wel aan de zijde van Vos.

Olympische cyclus

Bovendien maakte Vos bekend nog zeker vier jaar door te gaan tot na de Olympische Spelen van Tokio. In 2012 werd Vos olympisch kampioene in de wegwedstrijd Londen, afgelopen zomer eindigde ze na lang blessureleed als negende in de wegrit in Rio de Janeiro.

Op 9 oktober zullen Vos en Van der Breggen voor het laatst te zien zijn in het shirt van Rabo-Liv bij het WK tijdrijden in Qatar.

Selectie Fortitude

Marianne Vos (Ned)Kasia Niewiadoma (Pol)
Anouska Koster (Ned)Anna Plichta (Pol)
Yara Kastelijn (Ned)Lauren Kitchen (Aus)
Jeanne Korevaar (Ned)Rotem Gafinovitz (Isr)
Riejanne Markus (Ned)Valentina Scandolara (Ita)
Moniek Tenniglo (Ned)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl