Stijn Wuytens is hersteld van zijn hersenschudding
NOS VoetbalAangepast

Wuytens is de angst voorbij: ik vlieg er zonder aarzelen in

Twee weken geleden lag Stijn Wuytens nog roerloos op de grond, na een harde botsing met de doelman van Dundalk FC. Vanavond al maakt de AZ-verdediger mogelijk zijn rentree in het duel met Zenit Sint-Petersburg in de Europa League.

De vraag of hij in de basis staat, ontwijkt Wuytens handig middels een een-tweetje met de persvoorlichter: "Eh.... Daarover moet ik een beetje op de vlakte blijven", zegt de Belg. Ondertussen is zijn trainer John van den Brom op de clubwebsite minder geheimzinnig: "Stijn heeft geen angst meer en gaat gewoon spelen."

Bewusteloos

Wuytens raakte in de wedstrijd tegen de Ierse ploeg bewusteloos na een onbedoelde vuistslag van doelman Gary Rogers, precies op het moment dat hij AZ naar 1-0 kopte. Hoewel de beelden van het moment heftig ogen, heeft Wuytens het fragment al meerdere keren teruggekeken.

"Ik was benieuwd, want ik wist niet dat ik gescoord had. Maar het is heel gek om jezelf daar zo te zien liggen. Dat zijn enge momenten, zeker voor mijn familie", aldus Wuytens, bij wie uiteindelijk een lichte hersenschudding werd vastgesteld.

Wuytens wordt geholpen door de teamarts

Hoge bal

De impact van het ongeluk was groot. Een aantal spelers liep huilend over het veld en ook Van den Brom kon zijn emoties niet onderdrukken. "Als team hebben we erover gesproken, en vooral met Ali (Alireza Jahanbakhsh, red.), omdat hij het heftigst reageerde. Maar nu is alles afgesloten en kan iedereen vooruit."

Wuytens is dus weer fit en gebrand om zijn basisplaats te heroveren. En wat als hij in Rusland speelminuten krijgt en er komt een hoge bal? "Dan vlieg ik er zonder aarzelen in. Dat is geen probleem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl