Het leven lacht Giovanni van Bronckhorst toe in aanloop van het Europa League-duel met Fenerbahçe.
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: speel niet tegen Advocaat, maar tegen Fenerbahçe

Fenerbahçe-Feyenoord is een ontmoeting van oude bekenden. Giovanni van Bronckhorst riep vorig jaar in de donkerste dagen van zijn prille trainersloopbaan bij Feyenoord nog de hulp in van Fenerbahçe-coach Dick Advocaat.

De bijna herstelde spits van de Turkse topclub, Robin van Persie, is een kind van Feyenoord. En Dirk Kuijt, ruim een jaar geleden nog publiekslieveling in Istanboel, is inmiddels aanvoerder in Rotterdam.

Van Bronckhorst staat voor het eerst tegenover zijn mentor. "Dick Advocaat is heel belangrijk voor mij geweest als speler en als trainer. Wij staan niet tegenover elkaar, onze clubs staan tegenover elkaar. Het zal een mooie wedstrijd worden."

Tiende zege op rij?

De Rotterdammers kunnen de tiende zege op rij boeken, maar Van Bronckhorst waakt voor hoogmoed. "We gaan dit Europees benaderen. Voorzichtig beginnen, in de wedstrijd groeien. Een goed resultaat is een gelijkspel, een heel goed resultaat is de winst."

Van Bronckhorst: alles winnen geeft vertrouwen

Terwijl het leven Van Bronckhorst toelacht, heeft Advocaat zijn handen vol aan Fenerbahçe. De Turkse topclub, waar naast Van Persie ook Jeremain Lens en Gregory van der Wiel onder contract staan, kent een moeizame seizoensstart. De club staat zevende in Turkije en kwam in zijn eerste Europa League-duel niet verder dan 1-1 tegen Zorja Loegansk.

"Manchester blijft topfavoriet in de poule. Maar door de winst van Feyenoord in hun eerste duel moeten we morgen winnen", aldus de Haagse oefenmeester. "Ze doen het ongelooflijk goed. Maar wij spelen thuis."

Advocaat ziet overeenkomsten tussen beide teams. "Fenerbahçe en Feyenoord zijn vergelijkbare clubs, al zit hier het stadion niet vol momenteel en in Rotterdam wel."

Kuijt lacht tanden bloot

De 'heksenketel' in Istanbul heeft al veel jonge voetballers knikkende knieën bezorgd. Dat mag voor Feyenoord geen excuus zijn, aangezien de selectie een gemiddelde leeftijd heeft van 27 jaar. Dirk Kuijt (36) lacht zijn tanden bloot: "Dat gemiddelde breng ik wel aardig omhoog."

Kuyt: Feyenoord straalt vertrouwen uit

Hij speelde 130 wedstrijden voor Fenerbahçe, scoorde daarin 37 keer en hielp de club aan een landstitel en de Turkse beker. "We hebben nog weinig ervaring in het Europese voetbal. Morgen kun je een heksenketel verwachten, daar moet je op een bepaalde manier mee omgaan."

"Feyenoord heeft op dit moment heel veel vertrouwen en dat stralen we ook uit", aldus Kuijt. "Als je hier niet verliest, doe je goede zaken. Maar als je kunt winnen, dan moet je het niet nalaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl