Kijkduin wordt sinds een paar maanden overspoeld door Pokémon-jagers.
NOS NieuwsAangepast

Den Haag sleept maker Pokémon voor de rechter om overlast jagers

De gemeente Den Haag wil via een kort geding een eind maken aan de overlast van Pokémon-jagers in Kijkduin, schrijft het AD. Gisteren is spelletjesmaker Niantic gedagvaard. Het geding dient op 11 oktober.

Den Haag eist dat er 's avonds en 's nachts geen virtuele wezentjes meer rondlopen op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het beschermde duingebied wil de gemeente helemaal geen Pokémon meer hebben.

Opladers

De afgelopen maand is geprobeerd in contact te komen met Niantic over minder Pokémon in Kijkduin, maar volgens de gemeente reageert de spelletjesmaker niet op de verzoeken.

Spelers van Pokémon Go veroorzaken veel overlast in Kijkduin. Ze maken lawaai en laten troep achter. Ook beschadigen ze lantaarnpalen. Die worden gesloopt om hun opladers voor de telefoon te kunnen aansluiten.

In eerste instantie was de gemeente blij met de Pokémon-jagers in Kijkduin. "Als zo'n gekke hype extra inkomsten genereert voor de ondernemers in het gebied dan ondersteunen we dat," zei een woordvoerder deze zomer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl