Theo Walcott juicht na zijn openingstreffer voor Arsenal tegen FC Basel.

Arsenal overklast Zwitsers met bescheiden cijfers

Arsenal heeft een eenvoudige overwinning geboekt in de Champions League. De ploeg van Arsène Wenger was in het eigen Emirates Stadium veel te sterk voor FC Basel, al bleef de Zwitsers een monsterscore bespaard.

Theo Walcott was de grote man bij Arsenal, dat door een schorsing van Olivier Giroud zonder echte spits aantrad. Na zeven minuten kopte de kleine aanvaller raak en binnen het half uur tekende hij ook voor de 2-0.

Het duel was ook de tweede confrontatie tussen de gebroeders Xhaka binnen korte tijd. Bij het EK in Frankrijk won Granit met Zwitserland met 1-0 van Albanië met zijn broer Taulant en ook nu trok de jongste telg aan het langste eind.

Loedogorets laat PSG ontsnappen

In het andere duel in groep A won Paris Saint-Germain in Bulgarije met 3-1 van Loedogorets. De sterrenformatie uit Parijs kwam na een kwartier zelfs op achterstand door een treffer van de Braziliaan Natanael, maar voor rust stelde Blaise Matuidi orde op zaken.

Nadat Edinson Cavani zijn ploeg tien minuten na rust op voorsprong had geschoten, kwam PSG goed weg toen de Roemeen Cosmin Moti faalde van elf meter. Een minuut later kopte Cavani zijn ploeg in veilige haven. .