Raheem Sterling viert de 2-2

Celtic en City strooien met doelpunten, nipte zege Barça

Celtic en Manchester City hebben de Champions League-avond opgesierd met een spectaculair duel. De wedstrijd in groep C eindigde zonder winnaar, maar er vielen liefst zes doelpunten te noteren op een sfeervol Celtic Park: 3-3.

Tegen alle verwachtingen in was het Celtic dat drie keer op voorsprong kwam. Al in de derde minuut was het raak voor de Schotten. De in vorm verkerende spits Moussa Dembélé, niet te verwarren met de Belgische oud-AZ'er, werkte ietwat gelukkig de bal via zijn borst in het doel.

Niet veel later was het Fernandinho, die ontsnapte aan de buitenspelval van Celtic en vervolgens de gelijkmaker simpel achter doelman Craig Gordon kon schuiven. Na twintig minuten kwam de Schotse ploeg van Brendan Rodgers opnieuw op voorsprong, zij het met de hulp van City-speler Raheem Sterling. De Engelse aanvaller werkte de bal ongelukkig in het eigen doel. Hij nam acht minuten later al revanche met de 2-2.

Direct na rust maakte Dembélé het mooiste doelpunt van de avond. Met de rug naar het doel en ter hoogte van de penaltystip controleerde hij de bal en met een halve omhaal schoot hij raak. Maar Celtic kon weer niet lang genieten van de voorsprong. Acht minuten later maakte Nolito de 3-3. Het bleef bij die score.

FC Barcelona viert het doelpunt van Arda Turan (7)

FC Barcelona met moeite langs Borussia Mönchengladbach

FC Barcelona boekte op bezoek bij Borussia Mönchengladbach een 2-1 overwinning. Thorgan Hazard, het broertje van Chelsea-speler Eden Hazard, zette Gladbach na ruim een half uur op voorsprong. Hij rondde een prachtig aanval af.

In de tweede helft wist Barcelona, dat het nog altijd moet doen zonder Lionel Messi, eindelijk het net te vinden. Niet Neymar of Luis Suárez maakte de 1-1, maar middenvelder Arda Turan was het eindstation. De Turk schoot de bal hard in het dak van het doel.

Een kwartier voor tijd zorgde Gerard Piqué voor de winnende goal. De verdediger profiteerde van een keepersfout: Yann Sommer liet de bal los, waarna Piqué de bal na een handige beweging in het doel tikte.