NOS VoetbalAangepast

Bosz wil ook zonder Ziyech dominant spelen

Bosz: we komen steeds een stap verder

Ajax draait goed de laatste weken. Zes overwinningen in de laatste zes wedstrijden. Maar donderdagavond in de Europa League wacht een tegenstander van aardig formaat en Ajax moet het ook nog eens zonder Ziyech doen. Trainer Peter Bosz houdt gewoon vast aan zijn spelopvatting: "we willen dominant spelen."

Dat dominant spelen ging de laatste tijd dus aardig, met als resultaat achttien doelpunten voor en slechts twee tegen. Maar Standard Luik is wel even wat anders dan Heracles Almelo, Willem II, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. "Standard had een moeilijke start, hebben ook een trainerswissel gehad, maar de laatste tijd gaat het uitstekend. Ze hebben goeie spelers en hebben een manier van spelen gevonden die ze ligt", zei Bosz op de persconferentie.

Hakim Ziyech krijgt zijn tweede gele kaart tegen Panathinaikos

Die manier van spelen heeft Ajax ook gevonden, maar het zal zich nu misschien wat moeten aanpassen aan de tegenstander en aan het feit dat Ziyech geschorst is. Bosz: "Hoe ik zijn afwezigheid ga oplossen? Door een andere speler neer te zetten." Het is duidelijk, de trainer wil nog op geen enkele manier kwijt hoe Ajax morgen gaat spelen tegen Standard. Dat Ajax Ziyech gaat missen blijkt wel uit de woorden van Davy Klaassen op de persconferentie. "Het is een speler die kwaliteiten heeft die nog geen enkele andere speler in de selectie had."

Dijks afwezig

Op woensdagmiddag was het nog de vraag of Mitchell Dijks terugkeert als linksback. Hij is ziek geweest. Bosz hakte na de training de knoop door. Dijks zal niet in de selectie zitten tegen Standard. Daardoor zal Daley Sinkgraven, die de laatste twee duels als linksback speelde, opnieuw in de basis staan. Of Kasper Dolberg in de spits staat is ook nog niet duidelijk. "Ik wil hem niet kapot maken door alles te laten spelen", reageert Bosz.

Rouleren blijft dus het codewoord bij Ajax, tegen de zin in van Bosz. "Op een gegeven moment zul je toch naar een vaste opstelling toegaan. Niet iedereen zal daar even gelukkig mee zijn, maar het is aan mij en mijn staf om ze dat goed uit te leggen." Klaassen schetst nog even één van de problemen van Bosz bij Ajax: "elke middenvelder in onze selectie zou in de basis staan bij een ander team in de eredivisie."

De wedstrijd Ajax-Standard Luik is donderdagavond vanaf 19.00 uur te volgen via Langs de Lijn En Omstreken, op NOS Radio 1. Een samenvatting van het duel is te zien in Nieuwsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl