Ingrid Visser en Lodewijk Severein
NOS NieuwsAangepast

Jury gekozen in rechtszaak moord op Visser en Severein

In de zaak tegen de verdachten van de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Spanje is een jury gekozen. Uit 20 kandidaten zijn op de eerste dag van het proces 9 juryleden geselecteerd; vijf vrouwen en vier mannen.

De jury moet bepalen of de verdachten schuldig zijn of niet. Een rechter beslist over de strafmaat. Het Spaanse Openbaar Ministerie eist tegen elk van de drie verdachten 50 jaar gevangenisstraf.

Volgens correspondent Edwin Winkels is er nog geprobeerd om een deal te sluiten met de verdachten. Zij zouden 30 jaar cel krijgen in plaats van de nu geëiste 50 jaar als ze de moorden zouden bekennen.

Wreed

Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden in het voorjaar van 2013 in Spanje vermoord. Volgens Winkels bleek uit de aanklacht dat de moordenaars uitzonderlijk wreed te werk zijn gegaan. Morgen begint de inhoudelijke behandeling van de zaak, die mogelijk anderhalve maand gaat duren.

Er staan drie hoofdverdachten terecht; Juan Cuenca, de vermoedelijke opdrachtgever van de moorden, en twee Roemenen. De Roemenen worden ervan verdacht tegen betaling de moorden te hebben gepleegd en te hebben geholpen de lichamen te laten verdwijnen.

De familie van Visser was aanwezig in de rechtszaal, vertelt Winkels. Omdat het lang duurde voordat de jury was gekozen, zijn zij voortijdig teruggegaan naar hun hotel. Morgen zij er opnieuw erbij. Kennissen van het vermoorde stel moeten getuigen in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl