Het dodelijke ongeluk in Zelhem
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Doodrijder van kind (4) in Zelhem onder invloed

De man die in juni een jongetje van 4 doodreed in Zelhem, was onder invloed van alcohol en mogelijk ook medicijnen. Dat bleek tijdens de pro-formarechtszitting vandaag in Zutphen.

De zaak veroorzaakte landelijke ophef, toen bleek dat voor de aanrijding al bekend was dat de man grote psychische problemen had. Hij was net negen dagen op vrije voeten, nadat hij in voorarrest had gezeten voor mishandeling en bedreiging. Over zijn vrijlating was discussie.

Voorwaardelijk vrij

De man mocht van de rechter zijn zaak in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij zijn medicijnen zou blijven gebruiken, zich zou melden bij de reclassering en meewerkte aan een psychologisch onderzoek.
Maar de reclassering, die hem begeleidde, was het daar niet mee eens. Die vond het "te gevaarlijk" hem vrij te laten: de man was "niet geschikt voor het leven buiten". Ook zijn moeder waarschuwde dat de man een gevaar was voor anderen. Later zei ze dat ook nog publiekelijk.

Onderzoek naar medicijnen

Voor de rechtbank in Zutphen is de rechtszaak tegen de verdachte begonnen. Eerst moet nog extra onderzoek gedaan worden naar de mogelijke invloeden van zijn medicijngebruik, schrijft Omroep Gelderland.
Tijdens het ongeval was justitie bezig de man weer achter tralies te krijgen. Op de dag van het ongeluk had de verdachte de auto gestolen van de reclasseringspsycholoog die bij hem thuis kwam.

Advertentie via Ster.nl