Laurent Henkinet in april 2015 in actie, toen nog als keeper van KV Kortrijk
NOS VoetbalAangepast

Belgische eersteklasser ontslaat gokkende doelman

Niet alleen Engeland is momenteel in de ban van omkoopschandalen of andere frauduleuze praktijken. In België is doelman Laurent Henkinet ontslagen vanwege het gokken op een eigen wedstrijd.

De keeper van eersteklasser Waasland-Beveren heeft volgens de club "zware contractuele fouten gemaakt". De nummer 15 van de competitie neemt het Henkinet bovendien kwalijk dat hij de club nooit heeft ingelicht over zijn praktijken.

Het is niet bekend of de 24-jarige keeper in zijn periode bij Waasland-Beveren of daarvoor op de bewuste wedstrijd heeft gegokt. Henkinet stond sinds medio 2015 onder contract bij de club.

Ander onderzoek

Er loopt in België al langer een onderzoek naar misstanden in het profvoetbal. Zo wordt ook voormalig Belgisch international Olivier Deschacht verdacht van het gokken op wedstrijden die hij zelf speelde.

Deschacht zou volgens het dagblad de Standaard geld hebben ingezet op de Champions League-wedstrijd van zijn club Anderlecht tegen Paris Saint-Germain op 23 oktober 2013. PSG won de wedstrijd met 5-0.

De verdediger bleef de hele wedstrijd op de bank, maar is strafbaar omdat hij niet van tevoren wist of hij zou invallen. Anderlecht wacht het onderzoek af om eventuele vervolgstappen te ondernemen. Deschacht staat nog steeds onder contract bij de club uit Brussel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl