Sam Allardyce tijdens een persconferentie gedurende zijn korte periode als bondscoach
NOS VoetbalAangepast

Engels voetbal nog niet af van omkoopschandaal

Met het vertrek van Sam Allardyce als bondscoach is er nog geen einde gekomen aan het omkoopschandaal in het Engelse voetbal. The Daily Telegraph - de krant die gisteren de val van Allardyce inleidde - schrijft vandaag over acht huidige en voormalige coaches in de Premier League die smeergeld van spelersmakelaars aangenomen zouden hebben.

De krant zegt al het "bewijs over de wijdverspreide corruptie in het Engelse voetbal" over te dragen aan de bond en de politie. The Daily Telegraph kondigt aan later deze week met nog meer onthullingen te komen.

Acht trainers

Onderzoeksjournalisten van de krant namen gesprekken met makelaars op met geheime camera's. Makelaars zouden acht trainers hebben genoemd die er bekend om staan geld aan te nemen om transfers te beïnvloeden. De krant noemt geen namen van trainers of clubs, maar in twee gevallen zou het gaan om coaches die nu nog in de Premier League werken.

Verder schrijft de krant dat er in ieder geval twee trainers op het tweede Engelse niveau (het Championship) zijn die zulke betalingen aannemen en over een coach die geld van zijn spelers vraagt als hij een beter contract voor ze regelt.

Net als bij Allardyce deden de onderzoeksjournalisten zich voor als vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf dat wil investeren in voetballers. De inmiddels voormalige bondscoach vertelde hoe de transferregels van de Engelse voetbalbond en de FIFA te omzeilen zijn en onderhandelde over een contract ter waarde van zo'n 460.000 euro voor zijn adviezen en tips.

Allardyce loopt in val undercover-operatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl