Toni Kroos en Lukasz Piszczek

Dortmund op valreep naast Real

De topper in groep F van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. In de slotfase zorgde André Schürrle voor de verdiende Duitse gelijkmaker.

De Dortmunders houden er een prettige spelopvatting op na en ook nu zorgde dat voor een aantrekkelijke wedstrijd. De bezoekers kwamen door Cristiano Ronaldo (na een gelukkig hakje van Gareth Bale) op voorsprong, waarna Borussia via een blunder van Keylor Navas gelijkmaakte. De doelman stompte de bal knullig tegen zijn eigen verdediger aan en Pierre-Emerick Aubameyang gaf het laatste tikje.

Borussia had voor de rust wellicht meer moeten scoren, maar in de tweede helft werd Real op de counter gevaarlijker. Raphaël Varane leek voor de winnende goal te zorgen door alert te reageren toen een inzet van Karim Benzema via de paal voor zijn voeten kwam. Vier minuten voor tijd maakte maakte Schürrle met een pegel echter alsnog gelijk.

Bas Dost kan alweer juichen in het shirt van Sporting

In dezelfde poule won Sporting Clube de Portugal met 2-0 van Legia Warschau. Bas Dost bewees opnieuw zijn waarde voor zijn nieuwe werkgever. De spits maakte aan het einde van de eerste helft de tweede Portugese goal, nadat Bryan Ruiz tien minuten eerder de openingstreffer voor zijn rekening had genomen.

In de tweede helft kwamen de Polen iets meer in de wedstrijd, maar de zege van Sporting kwam geen moment echt in gevaar.