NOS VoetbalAangepast

Allardyce weg als bondscoach Engeland

Sam Allardyce is niet langer bondscoach van Engeland. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij aan undercoverjournalisten had uitgelegd hoe de Engelse transferregels omzeild kunnen worden.

Allardyce loopt in val undercover-operatie

De FA laat weten dat beide partijen in onderling overleg besloten hebben om de samenwerking te beëindigen en dat Allardyce "toegeeft dat hij een aanzienlijke fout heeft gemaakt waarvoor hij zijn excuses heeft aangeboden".

Volgens The Daily Telegraph, de krant die de zaak een dag eerder openbaarde, deed 'Big Sam' dat dinsdagavond op Wembley tijdens een crisisbijeenkomst met het bestuur van de FA. Daar zou de 61-jarige coach ook zijn vertrek hebben aangeboden om een ontslag van de bond voor te zijn.

FA-voorzitter: positie Allardyce was onhoudbaar geworden

Southgate interim-coach

De komende vier wedstrijden worden de honneurs waargenomen door Gareth Southgate, die nu nog de coach van Jong Engeland is.

Allardyce was pas 67 dagen in dienst van de Engelse bond. Hij nam na het EK het stokje over van Roy Hodgson en zat alleen tijdens het met 1-0 gewonnen WK-kwalificatieduel met Slowakije op de bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl