NOS SportAangepast

Snowboardster Maas voelt zich weer 18 en kijkt uit naar Pyeongchang

Snowboardster Maas richt zich nu al op Pyeongchang

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn voorbij. Maar niet getreurd, want over 500 dagen wordt de olympische vlam alweer ontstoken voor de Winterspelen in Pyeongchang. De kans is groot dat Cheryl Maas er dan weer bij is. Ze traint er in ieder geval hard voor.

De snowboardster, woonachtig in Oslo, was deze week te vinden op Sportcentrum Papendal. Met de Nederlandse trainers bekijkt Maas hoe ze er fysiek voor staat. "Je leert weer wat dingen bij en je krijgt een nieuw programma waar je mee verder kunt", zegt de 31-jarige Maas.

Maas draait al jarenlang mee met de internationale snowboardtop. Op de Olympische Spelen in Turijn van 2006 was ze erbij in de halfpipe en in 2014 was ze in Sotsji actief op het onderdeel slopestyle. De volgende halte is Pyeongchang 2018. Daar wil ze, naast de slopestyle, ook uitkomen op het nieuwe olympische onderdeel big air. Dat is een sprong van een hoge schans.

Vorig jaar won Maas in haar woonplaats Oslo goud bij de X-Games op big air, dus dat belooft misschien wel wat voor Pyeongchang. "Ik kijk ernaar uit", stelt Maas.

Archief: Maas wint goud op X-Games

Als op 9 februari 2018 de olympische vlam in Zuid-Korea wordt ontstoken, is Maas alweer 33 jaar. Fit zijn is dus belangrijk en daar werkt Maas ook aan. Vroeger was ze niet zo van de fysieke training, geeft ze toe. "Ik ben altijd heel eigenwijs geweest."

"Toen ik 18 was, zat er nog niet echt een programma achter. Ik deed gewoon lekker aan skateboarden en bleef graag bezig", weet Maas nog. "Maar toen herstelde ik ook sneller. Nu moet ik echt trainen. Als er iets gebeurt moeten mijn spieren er ook klaar voor zijn, omdat die klappen zo hard zijn."

En het heeft nog een voordeel: "Ik voel me nu ook weer 18. Omdat ik niet zoveel deed toen ik 18 was en nu veel meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl