Griekse en Britse agenten zoeken op Kos naar sporen van Ben Needham
NOS Nieuws

Opgraving op Kos naar Britse peuter die 25 jaar geleden verdween

Op het Griekse eiland Kos is de politie een nieuw onderzoek begonnen naar de verdwijning van een Britse peuter in de zomer van 1991. Ben Needham was 21 maanden oud toen hij spoorloos verdween in de buurt van het vakantiehuis dat zijn ouders aan het verbouwen waren.

Britse en Griekse agenten zijn nu aan het graven in een olijfgaard op het eiland. De politie heeft de afgelopen tijd nieuwe aanwijzingen binnengekregen, na een oproep aan mensen op Kos zich te melden als ze informatie hadden over de verdwijning van 25 jaar geleden.

Een belangrijke aanwijzing is dat het jongetje mogelijk bij graafwerkzaamheden van een boer om het leven is gekomen. Mogelijk was dat een ongeval, maar heeft de boer het lichaampje met zand bedekt om de dood van het jongetje te verdoezelen.

Onderzoek in de olijfgaard op Kos

Na de dood van de boer stapte een vriend van hem naar de politie met een verhaal waaruit dit scenario valt op te maken. De Britse politie wil niet ingaan op de vraag of deze verklaring aanleiding is geweest om het onderzoek weer in gang te zetten.

Forensische onderzoekers van de Britse en Griekse politie zijn nu bezig om de grond te bekijken waar de boer destijds bezig is geweest met zijn graafmachine. Alle aarde die bij de opgraving naar boven komt, wordt gezeefd.

De politie heeft in 2012 ook al eens opgraving gedaan op Kos. Daar is toen niets uitgekomen.

Nieuwe informatie heeft geleid tot heropening van het onderzoek op Kos

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl