Vin Scully
NOS SportAangepast

Jansen naar play-offs MLB bij afscheid 'Dodgers-stem'

Pitcher Kenley Jansen heeft met Los Angeles Dodgers de eerste plaats in de National League West veiliggesteld. De Dodgers versloegen Colorado Rockies met 4-3 en kwalificeerden zich daarmee voor de play-offs van de Major League Baseball.

Jansen vertolkte geen opvallende rol. De Nederlandse international gooide voor de Dodgers de negende inning en kreeg een homerun tegen, waardoor de stand 3-2 voor Colorado werd.

Zijn ploeggenoten hielpen Jansen uit de brand. Met homeruns in de gelijkmakende negende en de tiende inning werd de zege alsnog binnengehaald.

Afscheid van de 'stem van de Dodgers'

De ster van de avond was geen honkballer, maar commentator Vin Scully. De 88-jarige Scully nam afscheid van het eigen publiek in Los Angeles na 67 jaar als ‘stem van de Dodgers’.

Spelers en umpires applaudisseerden na afloop voor de geboren New Yorker, die het glunderend met zijn zestien kleinkinderen over zich heen liet komen.

De spelers en staf van Los Angeles Dodgers zwaaien commentator Vin Scully uit

Commentatoren niet neutraal

In de Verenigde Staten zijn honkbalcommentatoren niet neutraal. Ze zijn gebonden aan een club. Scully werd dat in 1950 voor de toenmalige Brooklyn Dodgers, toen de club nog in New York speelde.

Ter illustratie: de Watersnoodramp in Nederland moest toen nog gebeuren en de provincie Flevoland bestond nog niet. De Dodgers verhuisden in 1958 naar de westkust van de VS en Scully ging mee.

Definitief afscheid

Overigens maakt Scully het reguliere seizoen nog af van de Dodgers. Het pratende monument geeft komende vrijdag, zaterdag en zondag commentaar bij de laatste drie uitwedstrijden tegen San Francisco Giants.

Jansen en de Dodgers spelen in de eerste ronde van de play-offs tegen Washington Nationals. Die best-of-5 serie begint op 7 oktober.

Naast Jansen verzekerden ook Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Jurickson Profar (Texas Rangers) zich al van de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl