NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 26 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het wordt vandaag minder warm dan de afgelopen dagen. Eerst is er lokaal kans op nevel of mist. Daarna af en toe zon, maar ook bewolking. Het wordt 18 tot 20 graden.

Wat heb je gemist?

De burgemeester van de Amerikaanse stad Charlotte heeft de avondklok opgeheven. Afgelopen weekend werd er ondanks het uitgaansverbod nog wel gedemonstreerd, maar dat gebeurde overwegend vreedzaam. Vorige week dinsdag schoot de politie in Charlotte een zwarte man dood. Hij was volgens de politie gewapend, maar zijn familie spreekt dat tegen. Ook vrijgegeven beelden geven geen uitsluitsel.

Arnold Palmer in 2008 in Augusta

In de VS is golfer Arnold Palmer overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste golfers aller tijden. Palmer overleed zondag in Pittsburgh op 87-jarige leeftijd. Hij had al langer gezondheidsproblemen.

De waarde van een onlangs in Engeland opgedoken schilderij van de Nederlands-Britse schilder Lawrence Alma-Tadema is door een expert geschat op 230.000 tot zo'n 350.000 euro. In het BBC-programma Antiques Roadshow zei deskundige Rupert Maas dat het werk, dat verloren werd gewaand, een van de beste schilderijen is die ooit in het programma zijn verschenen.

Het schilderij van de Nederlands-Britse schilder Lawrence Alma-Tadema hangt inmiddels in het Fries Museum

In Australië is een surfer gewond geraakt bij een aanval door een haai. Hij werd in zijn heup gebeten. Volgens de politie is zijn toestand stabiel. De jongen van 17 werd aangevallen bij de kustplaats Ballina, in het oosten van Australië. Hij wist zelf het strand te bereiken en werd daar geholpen door een verpleegster, die toevallig in de buurt was.

Hans Jorritsma blijft toch aan als teammanager van het Nederlands elftal. Eind augustus werd bekend dat de voormalig tophockeyer, sinds 1996 in dienst bij de voetbalbond, moest vertrekken bij Oranje omdat hij dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar heeft bereikt. Nu is de KNVB toch op dat besluit teruggekomen.

Verder vandaag...

...controleren de NS-conducteurs van de FNV geen treinkaartjes. De vakbond verzet zich tegen de maatregel van de NS om één van de twee conducteurs van een aantal dubbeldekkers te halen. De NS adviseert reizigers om gewoon in- en uit te checken.

In Arnhem krijgt de rechtszaak over de Utrechtse serieverkrachter een vervolg. Gerard T. werd eerder dit jaar veroordeeld tot 16 jaar cel, maar ging in hoger beroep.

Vanavond wordt duidelijk wie dit jaar het mooiste meisje van Nederland is. In Hilversum is de finale van de Miss Nederland-verkiezing.

En in de VS wacht iedereen met spanning op het eerste debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump. De verwachting is dat er komende nacht 100 miljoen kijkers naar het debat gaan kijken. Dat zou een kijkcijferrecord betekenen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl