Het is niet de eerste keer dat er bij Ballina een haai opduikt
NOS NieuwsAangepast

Australische surfer in heup gebeten door haai

In Australië is een surfer gewond geraakt bij een aanval door een haai. Hij werd in zijn heup gebeten. Volgens de politie is zijn toestand stabiel.

De 17-jarige jongen werd aangevallen bij de kustplaats Ballina, in het oosten van Australië. Na de aanval slaagde het slachtoffer erin om zelf het strand te bereiken. Daar werd hij geholpen door een verpleegster, die toevallig in de buurt was.

Een andere surfer, die zich tijdens het incident op vijf meter afstand bevond, vertelde tegen Australische media dat de jongen niet wilde dat zijn moeder te horen kreeg wat er was gebeurd. Hij zei: "je kunt mijn vader bellen, maar vertel het nog maar niet aan mijn moeder."

Japanse toerist

Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade ging het zeer waarschijnlijk om een grote witte haai, met een lengte van zo'n drie meter. Het strand bij Lighthouse Beach is tot nader order gesloten.

Vorig jaar februari werd in hetzelfde gebied ook al iemand aangevallen door een witte haai. Met deze 41-jarige Japanse toerist liep het slecht af; hij verloor beide benen en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Lighthouse Beach is inmiddels berucht als het gaat om haaien. Een paar maanden na de dood van de Japanse toerist, werd er wederom een bodyboarder aangevallen. Hij overleefde het de aanval wel.

Haaiennet

Om meer ongelukken tegen te gaan, kondigde de overheid begin dit jaar aan om een haaiennet voor de kust te plaatsen. Door de krachtige golven werd het echter onmogelijk om dat te installeren. Surfers kwamen in opstand: volgens hen zou het net zorgen voor minder goede surfomstandigheden.

Uiteindelijk werd vorige maand besloten om het plan niet door te laten gaan. Of er nu alsnog maatregelen worden genomen, is onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl