Demonstranten voor het football-stadion in Charlotte
NOS Nieuws

Avondklok in Charlotte opgeheven

De burgemeester van de Amerikaanse stad Charlotte heeft de avondklok opgeheven. Afgelopen weekend werd er nog wel gedemonstreerd tegen de politie, maar het protest verliep overwegend vreedzaam.

Vorige week was het onrustig in Charlotte, nadat de politie dinsdag een zwarte man had doodgeschoten. De 43-jarige Keith Scott was volgens de politie gewapend, maar zijn familie spreekt dat tegen. Afgelopen zaterdag gaf de politie videobeelden vrij, maar die geven daarover geen uitsluitsel.

Panthers vs. Vikings

De eerste twee dagen liepen de demonstraties uit op rellen, ondanks de avondklok die meteen al was ingesteld. Eén demonstrant werd doodgeschoten, maar waarschijnlijk niet door de politie. Een andere demonstrant zit vast op verdenking van moord.

Ook de afgelopen dagen was de avondklok nog van kracht. Net als eerder werd het uitgaansverbod genegeerd, maar het bleef relatief rustig.

Gistermiddag werd in Charlotte een American football-wedstrijd gespeeld, tussen de Carolina Panthers en de Minnesota Vikings. Voor het stadion was een demonstratie gaande en gevreesd werd dat de wedstrijd daardoor zou worden verstoord, maar dat gebeurde niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl