Matchwinner Antoine Griezmann tegen Depor

Atlético blijft in spoor van Real en Barça

Atlético Madrid heeft dankzij een 1-0 overwinning op Deportivo La Coruña de aansluiting met Real Madrid en FC Barcelona in La Liga behouden. De ploeg van coach Diego Simeone zag Augusto Fernández en José María Giménez geblesseerd afhaken. Slecht nieuws met het oog op het komende Champions League-duel met Bayern München.

Simeone moest middenvelder Augusto Fernández en verdediger José María Giménez al voor rust vervangen vanwege respectievelijk een knie- en liesblessure. Gabi en Lucas Hernández kwamen voor hen in de ploeg.

Augusto Fernández

Antoine Griezmann zette in de 70ste minuut van dichtbij de enige goal op het scorebord. De bezoekers speelden toen al met tien man door een tweede gele kaart voor Faycal Fajr, op slag van rust. Ryan Babel viel een kwartier voor tijd in bij Deportivo.

Atlético kwam door de zege op twaalf punten uit zes duels, waarmee het twee punten achterstand heeft op Real Madrid en een punt op FC Barcelona. Woensdag ontvangt Atlético Bayern München. Beide teams wonnen hun eerste duel van respectievelijk PSV (0-1) en FK Rostov (5-0).