NOS SportAangepast

Oranje als 'mooie mix zonder sterallures' naar EK volleybal

Bondscoach Vermeulen: het bleef spannend tot 't einde

De opluchting, vreugde en ontlading was groot bij de Nederlandse volleyballers na de winst op Turkije en het bereiken van het EK volleybal, dat begin volgend jaar in Polen wordt gehouden.

"Het bleef spannend tot het einde", aldus bondscoach Gido Vermeulen. "Er is hard gewerkt, want we begonnen niet goed aan de wedstrijd en dan wordt het spannend. We moesten het met werkvolleybal proberen binnen te halen. Dat is gelukt en daar ben ik erg trots op."

Volgens de bondscoach heeft Nederland een uitstekende selectie voor de komende jaren. "Het zijn allemaal jongens die erg hard werken, geen sterallures hebben en voor elkaar door het vuur gaan. Wat ervaren jongens, een groep jongens die qua leeftijd dicht bij elkaar zitten en een paar jonkies, een mooie mix."

Ter Maat: dit was echt een teamprestatie

Met een uitstekende service verzekerde Wouter ter Maat Oranje van deelname aan het EK. "Bij dat laatste punt dacht ik: nu ga ik ervoor! De service liep niet goed, dus er zat een heleboel frustratie in", zei Ter Maat.

Net als de bondscoach geeft ook Ter Maat het hele team de complimenten. "We doen het echt met z'n allen. Al maanden trainen we voor dit moment. De druk stond erop, want we moesten winnen. Toen we eenmaal in de flow kwamen, ging alles in een keer goed. Een echte teamprestatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl