NOS Sport

Eerste ATP-titel voor opkomende sterren Zverev en Pouille

Alexander Zverev en Lucas Pouille, twee opkomende sterren in het tennis, hebben hun eerste ATP-titel veroverd. Zverev deed dat in Sint-Petersburg en Pouille in Metz.

Na twee verloren finales is het nu wel raak voor Alexander Zverev

De 19-jarige Zverev uit Duitsland versloeg US Open-winnaar Stan Wawrinka in de finale met 6-2, 3-6, 7-5. Wawrinka mocht bij 5-4 in de derde set serveren voor de winst en leek dus hard op weg om zijn twaalfde opeenvolgende finale te winnen.

De Zwitser verloor echter drie games op rij en ging daarmee voor het eerst sinds 2013 ten onder in een finale. Zverev had dit jaar al de finales van de ATP-toernooien in Nice en Halle verloren, maar dit keer was het wel raak.

Pouille verslaat Thiem

De 22-jarige Pouille uit Frankrijk was in de eindstrijd in Metz met 7-6 (5), 6-2 de Oostenrijker Dominic Thiem de baas.

Lucas Pouille heeft zijn eerste titel binnen

Pouille loopt al een paar jaar mee, maar brak dit seizoen door. In april speelde en verloor hij zijn eerste finale. En op Wimbledon en de US Open reikte hij tot de kwartfinales.

De Fransman was begin dit jaar nog de nummer 78 van de wereld, maandag staat hij 16de. Tegen Thiem was het onderlinge verschil aanvankelijk gering. Na de tiebreak plaatste Pouille direct een break en was het gat geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl