Terpstra lonkt 'vol moraal' naar wereldtitel

Als Niki Terpstra de vorm vasthoudt waarmee hij vandaag de Eneco Tour won, dan ligt naar eigen zeggen op 16 oktober de wereldtitel op de weg ook binnen zijn bereik. "Ja, dat is wel mogelijk natuurlijk."

"Ik sta er goed voor, dus ik ga vol moraal daar naartoe", zei Terpstra na zijn huldiging als winnaar van de Eneco Tour. "Over een week vertrekken we al voor de ploegentijdrit (op 9 oktober). Een voordeel is dat ik aan de hitte kan wennen, een nadeel is dat het daar vrij saai wordt. Ik moet mijn focus zien vast te houden."

Op de slotdag van de Eneco Tour hoopte Terpstra op regen, en dat kreeg hij. In het snikhete Doha hoopt hij op wind. "Dat maakte de koers daar speciaal. Het parcours ligt me, maar alles moet kloppen op zo'n dag."

Sterk in de chaos

Vandaag was zo'n dag dat alles klopte voor Terpstra. Hij won de Eneco Tour door vroeg aan te vallen met zijn ploeg Etixx-QuickStep. "Het was een hele mooi finale. Ik wist dat het kon, het is te gek dat het is gelukt."

"De regen kwam ons goed uit, maar ook de rivaliteit tussen BMC en Saxo Bank. Zij vielen elkaar aan en toen konden wij keihard toeslaan. Het was chaos, maar wij hadden het onder controle."

Terpstra: in de chaos hadden wij alles onder controle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl