Politie schiet bij achtervolging in Weert
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Verdachten en politie beschieten elkaar bij achtervolging in Weert

Bij een achtervolging in Weert zijn drie mensen door de politie neergeschoten. De drie hadden kort daarvoor vanuit een rijdende auto het vuur geopend op agenten, meldt 1Limburg.

De politie wilde de auto met een Belgisch kenteken vanmiddag in Venlo controleren op drugs. In plaats van een stopteken op te volgen, trapte de bestuurder op het gaspedaal. Tijdens de achtervolging schoten de verdachten vanuit hun rijdende auto op de politie.

De politie slaagde er uiteindelijk in Weert in de verdachten tot stoppen te dwingen. Daarbij openden de agenten het vuur op de inzittenden van de wagen.

Drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ze eraan toe zijn is niet bekend. Een vierde verdachte is gearresteerd. Het is niet bekend of ze drugs bij zich hadden.

Vier mensen zijn aangehouden

Een ooggetuige vertelt tegen de lokale site Nederweert24 dat een zwarte auto bijna recht over de rotonde reed, achtervolgd door meerdere politieauto’s. "De auto die achtervolgd werd, stopte en de vier inzittenden zetten het op een lopen. Ik zag een persoon rennen. Ik hoorde knallen maar de man bleef doorlopen. Even later viel hij neer waarna de politie er bovenop sprong", aldus de getuige.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl