Marc Marquéz viert de zege in de GP van Aragón met de baancommissarissen.

Binder zeker van wereldtitel, Marquéz bijna

Marc Márquez heeft zijn leidende positie in de MotoGP verstevigd. In de Grand Prix van Aragón, de derde van vier grands prix op Spaanse bodem, boekte de Catalaanse Honda-coureur zijn vierde zege van het seizoen. Hij won eerder al in Argentinië, de Verenigde Staten en Duitsland.

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi wisselde aanvankelijk stuivertje met Márquez om de eerste plaats, maar halverwege de race nam Márquez afstand. In het slot van de wedstrijd verloor Rossi onnodig dure punten in het wereldkampioenschap toen hij een stuurfout maakte.

'Il Dottore' raakte even van de baan en zag zijn ploeggenoot bij Yamaha, wereldkampioen Jorge Lorenzo, naar de tweede plaats rijden. Rossi werd derde.

Met nog vier races te gaan lijkt Marquéz hard op weg naar zijn eerste wereldtitel in de MotoGP. De Catalaan verzamelde al 248 punten, 52 meer dan Rossi (196).

Marquéz neemt voorschot op wereldtitel met zege in eigen land

Binder zeker van titel

Motorcoureur Brad Binder is zeker van de wereldtitel in de Moto3-klasse. De 21-jarige Zuid-Afrikaan werd tweede in de Grand Prix van Aragón achter thuisrijder Jorge Navarro en is met nog vier races te gaan niet meer in te halen in de WK-stand.

Bo Bendsneyder, ploeggenoot van de wereldkampioen, kon geen potten breken op het Spaanse circuit. De 17-jarige Nederlander werd vijftiende, maar vierde na afloop wel het feestje mee.

• AFP
    Brad Binder viert zijn wereldtitel op het podium van de GP van Aragón.
  • AFP
    Brad Binder leidt de dans in de GP van Aragón.

KTM-coureur Binder, die dit jaar al vijf GP's op zijn naam schreef, was vier bochten voor de finish nog niet zeker van de wereldtitel. Met een schitterende inhaalmanoeuvre passeerde hij echter zijn directe concurrent Enea Bastianini, diens Italiaanse landgenoot Fabio Di Giannantonio en Navarro.

In de laatste bocht werd hij nog gepasseerd door Navarro, maar dat deerde Binder niet.

Voor thuisrijder Navarro is het de tweede zege in dit seizoen, die eerder de grand prix van Catalonië won. De Spaanse Honda-coureur klimt dankzij de zege naar de tweede plaats in het klassement.

Wereldtitel Binder na spannende slotfase in GP van Aragón

Spanning stijgt in Moto2

In de Moto2 is de strijd om de wereldtitel nog lang niet gestreden. Koploper Johann Zarco en nummer twee Álex Rins kwamen niet in de buurt van het podium, maar trakteerden de fans wel op een prachtig spektakel.

Uiteindelijk eindigde Rins twee plaatsen voor Zarco op de zesde plaats. Met nog vier races te gaan is het verschil tussen de Fransman Zarco (202) en de Spanjaard Ríns (201) in het algemeen klassement slechts één punt.

De Brit Sam Lowes reed in Aragón onbedreigd naar zijn tweede GP-zege van het seizoen. Net als Navarro in de Moto3 zegevierde Lowes ook al in de grand prix van Catalonië.