NOS NieuwsAangepast

Prins William en Kate met kinderen in Canada

Kinderen William en Kate mee op officiële reis

De Britse prins William, zijn vrouw Kate en hun twee kinderen zijn in Canada. Het is hun allereerste officiële buitenlandse reis als gezin. De 3-jarige George kwam wat onwennig aan de hand van zijn vader de vliegtuigtrap af. Hij leek onder de indruk van de ontvangst en verschool zich een beetje achter zijn vader, maar later zwaaide hij naar de aanwezigen. Charlotte, 16 maanden oud, werd door moeder Kate op de arm gedragen.

De Canadese premier Justin Trudeau en zijn vrouw Sophie Grégoire ontvingen het gezin op het vliegveld van Victoria, in het uiterste westen van Canada. William en Kate blijven op hun achtdaagse reis in het westen. Drie jaar geleden waren ze ook al in Canada en toen bezochten ze het oosten van het land.

"Leven van vriendschap"

De kinderen worden door William en Kate bijna helemaal uit het zicht gehouden. Zo ontbraken ze bij een ontvangst bij het provinciehuis, waar duizenden Canadezen het paar toejuichten. William zei daar blij te zijn dat de kinderen mee zijn "om te beginnen aan een leven van vriendschap met dit prachtige land".

Er zijn een paar gelegenheden waarbij journalisten foto's en filmopnames van de kinderen kunnen maken. Het publiek krijgt George en Charlotte alleen te zien bij het vertrek op 1 oktober.

De Britse prins William samen met zijn vrouw en kinderen in Canada

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl