Caroline Wozniacki
NOS SportAangepast

Wozniacki verovert in Tokio eerste titel in anderhalf jaar tijd

Caroline Wozniacki is voor de tweede keer winnares geworden van het toernooi van Tokio. De Deense won in de finale met 7-5, 6-3 van de Japanse Naomi Osaka en pakte zo haar eerste WTA-titel van dit seizoen.

De laatste titel van Wozniacki, recent ook al halvefinaliste op de US Open, dateerde van maart 2015, toen ze de sterkste was in Kuala Lumpur. In Tokio won ze al haar 24ste titel op de WTA-tour.

Blessureleed

De 26-jarige Wozniacki kampte lang met blessureleed, waardoor ze voor het eerst sinds 2007 een seizoen af leek te gaan sluiten zonder titel. Die kwam er echter alsnog in Japan, waar ze ook in 2010 de overwinning voor zich had opgeëist.

In de eerste set had de nummer 28 van de wereld niet alleen flinke problemen met Osaka, maar ook met een onwillig dijbeen. Na behandeld te zijn, boog ze echter haar achterstand om en was ze in de tweede set oppermachtig.

Caroline Wozniacki

Seoul

In Seoul eiste de Spaanse Lara Arruabarrena de titel voor zich op. Zij was in een merkwaardige finale de meerdere van de Roemeense Monica Niculescu. Het werd 6-0, 2-6, 6-0.

Voor de 24-jarige Arruabarrena, die in de eerste ronde Arantxa Rus had verslagen, is het haar derde titel sinds 2012. Vier jaar geleden was ze de sterkste in Bogotá en een jaar later in Cali.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl