NOS NieuwsAangepast

Noodbevel Maassluis om groepen uit elkaar te houden

Het noodbevel dat gisteravond is uitgevaardigd door de burgemeester van Maassluis lijkt erop gericht om twee groepen bewoners uit elkaar te houden. Officieel is het bedoeld om de orde te handhaven in het Burgemeestersplantsoen en Vrijheidspark.

Maar verslaggever Robert Bas hoorde van bewoners dat in de buurt al lange tijd spanningen zijn. Inwoners van een wijk die enkele jaren geleden werd gebouwd hebben ruzie met jongeren uit een aangrenzende oudere buurt.

Confrontatie

Vrijdagavond zijn er in de nieuwbouwwijk ruiten ingegooid. Enkele tientallen bewoners, die met elkaar in contact staan via een WhatsAppgroep, spraken af om verhaal te gaan halen. Zaterdag tegen 21.00 uur dreigde er een confrontatie bij een buurthuis waar de jongeren zich ophielden. Toen werd het noodbevel van kracht. Op basis daarvan kan de politie mensen zonder nadere discussie bevelen om weg te gaan. Als iemand niet luistert kan hij meteen worden opgepakt.

De politie heeft de hele avond gepatrouilleerd in de buurt en is er zeer zichtbaar aanwezig, meldt Robert Bas. Maar er zijn ook agenten in burger op straat.

Het noodbevel is geldig tot aanstaande dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl