Weer puntenverlies Real Madrid, Barcelona op schot

Real Madrid heeft voor de tweede keer deze week punten verspeeld. Na de 1-1 op woensdag tegen Villarreal kwam de ploeg van coach Zinedine Zidane bij Las Palmas niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Karim Benzema (links) viert zijn 2-1 voor Real Madrid met Gareth Bale

Na een half uur kwam Real op 1-0: keeper Javi Varas keerde een schot van Nacho Fernandez, maar in de rebound kopte Marcos Asensio raak. Las Palmas maakte nog voor rust gelijk. Raphaël Varane kopte de bal in de voeten van Tana en die scoorde beheerst.

Reals 2-1 was identiek aan de 1-0. Varas keerde een schot en invaller Karim Benzema kopte in de rebound binnen. Ook nu kwam Las Palmas langszij. Invaller Sergio Araujo liep na een gelukkige kluts met doelman Kiko Casilla de bal simpel over de doellijn.

Barça wint zonder Messi

Barcelona kan ook zonder Lionel Messi grote zeges boeken. De Catalanen wonnen in Asturië het uitduel met Sporting Gijón met 5-0.

Neymar viert de 3-0 die hij namens Barcelona heeft gemaakt

Gijón deed het eerste half uur aardig mee, maar slikte in drie minuten twee treffers en kwam er daarna nauwelijks meer aan te pas. Luis Suárez opende de score na een mooie pass van Arda Turan en Rafinha kopte na een voorzet van Sergi Roberto de 2-0 binnen.

Neymar (twee) en Turan waren in de laatste tien minuten trefzeker. Koploper Real Madrid en Sevilla komen later op zaterdag nog in actie.

Nederlaag Sevilla

Real Madrid blijft wel de koploper, omdat Sevilla bij Athletic Club zijn eerste nederlaag van het seizoen leed: 3-1. De derde goal van Athletic was een rake penalty van Artiz Aduriz. Die werd toegekend nadat Salvatore Sirigu hem had geslagen.

De keeper kreeg rood en omdat Sevilla al driemaal had gewisseld, moest Vicente Iborra keepen. Hij kreeg zijn handen niet achter de pegel van Aduriz. Door de zege ging Athtletic Sevilla voorbij.