Eerste competitienederlaag Koeman met Everton

Ronald Koeman is met Everton tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen in de Premier League. De club uit Liverpool verloor met 1-0 de uitwedstrijd tegen Bournemouth.

Ronald Koeman

Junior Stanislas maakte na 23 minuten de winnende treffer voor de thuisclub door Maarten Stekelenburg kansloos te laten met een diagonaal schot in de bovenhoek. Bij Bournemouth hield Nathan Aké de reservebank warm.

City maakt geen fout

Koploper Manchester City won ook zijn zesde competitiewedstrijd door Swansea City met 3-1 te verslaan. Sergio Agüero maakte in de negende minuut de openingsgoal (hard schot), maar zag Fernando Llorente met een diagonaal schot vier minuten later de fraaie 1-1 maken.

Mike van der Hoorn maakte na rust een overtreding in de zestien (duwen Kevin De Bruyne), waarna Agüero de penalty simpel benutte. Raheem Sterling zorgde met een individuele actie voor 3-1. Bij Swansea City speelde naast Van der Hoorn ook Leroy Fer de hele wedstrijd.

Leroy Fer in duel met Kevin De Bruyne

Janssen wint van De Roon, ook zege Wijnaldum

Tottenham Hotspur keerde met een 2-1 zege huiswaarts van de uitwedstrijd tegen Middlesbrough, de club van middenvelder en basisspeler Marten de Roon. Niet Vincent Janssen, die de geblesseerde Harry Kane verving, maar Son Heung-Min was op schot. De Zuid-Koreaan was na 6 en 23 minuten trefzeker.

Georginio Wijnaldum denderde met Liverpool op Anfield met 5-1 langs Hull City. Adam Lallana, James Milner (twee keer), Sadio Mané en Philippe Coutinho waren trefzeker. David Meyler redde de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers.

Liverpool viert de 2-0 van James Milner (midden). Ook Georginio Wijnaldum feliciteert de doelpuntenmaker

Pieters, Martina Indi en Van Aanholt

Erik Pieters en Bruno Martins Indi leken met Stoke City op een zege af te stevenen door een goal van Welshman Joe Allen. Maar Salómon Rondon maakte voor West Bromwich Albion in de 91ste minuut 1-1.

Patrick van Aanholt keerde na de onzekerheid over de gezondheid van zijn hart terug in de basis bij Sunderland, maar het werd geen positieve terugkeer. De ploeg verloor met 3-2 van Crystal Palace, terwijl Sunderland na 60 minuten nog met 2-0 aan de leiding ging.