Danny Bakker, Mike Havenaar en Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag

ADO Den Haag schakelt NEC uit na strafschoppen

ADO Den Haag heeft de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt door na strafschoppen NEC uit te schakelen. Na negentig minuten stond het 0-0 in het Goffertstadion, waarna beide ploegen één keer scoorden in de verlenging. ADO nam de strafschoppen vervolgens beter dan de thuisclub: 5-4.

Beide ploegen kregen in de reguliere speeltijd genoeg kansen om te scoren. ADO Den Haag was nog het dichtst bij een treffer, maar de inzet van Édouard Duplan werd van de lijn gehaald.

Aan het einde van de eerste helft van de verlenging veroorzaakte Tom Beugelsdijk een strafschop, die door Gregor Breinburg werd binnengeschoten. NEC leek het te gaan redden, maar in de 114 minuut maakte Gervane Kastaneer - net vier minuten in het veld - de gelijkmaker voor ADO.

In de strafschoppenserie miste André Fomitschow de derde penalty namens NEC, waarna ADO kon gaan feestvieren nadat Ruben Schaken de vijfde strafschop had binnengeschoten.