Arjen Robben viert zijn doelpunt tegen Hertha BSC

Robben scoort direct bij rentree voor winnend Bayern

Arjen Robben heeft woensdagavond zijn rentree gemaakt in het eerste elftal van Bayern München. Hij kwam in de tweede helft van het competitieduel met medekoploper Hertha BSC in het veld.

Zeven minuten na zijn invalbeurt maakte de aanvaller, die eerst nog een onvervalste Schwalbe in het strafschopgebied afleverde, de derde treffer van Bayern en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Franck Ribéry en Thiago hadden de Beierse ploeg op voorsprong gezet.

Robben raakte op 17 juli geblesseerd aan zijn lies in een oefenwedstrijd, waarin hij juist zijn rentree had gemaakt na vier maanden blessureleed.

Het Nederlands elftal speelt begin oktober de kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Robben maakt geen deel uit van de voorselectie van bondscoach Danny Blind. Maar Blind kan zijn aanvoerder alsnog oproepen.

Arjen Robben valt in en scoort

RB Leipzig slaagde er niet in in het spoor van de landskampioen te blijven. De Bundesligadebutant bleef thuis tegen Borussia Mönchengladbach op 1-1 steken.

Leipzig kende een verrassende competitiestart met zeges op Borussia Dortmund en Hamburger SV. Tegen Gladbach leek weer een zege in de maak na een vroege goal van Timo Werner. Zes minuten voor tijd zorgde Fabian Johnson voor de verdiende gelijkmaker.

Schalke 04 heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. Tegen subtopper 1. FC Köln ging de formatie voor eigen publiek met 3-1 onderuit.

Opsteker voor Schalke was wel dat het zijn eerste doelpunt van deze competitie maakte. Die kwam op naam van Klaas-Jan Huntelaar, die zijn ploeg zowaar op voorsprong zette. Yuya Osako, Anthony Modeste en Simon Zoller stelden namens Köln echter orde op zaken.

Schalke heeft dit seizoen nog geen punt behaald en staat samen met Werder Bremen onderaan. Bremen verloor thuis met 2-1 van Mainz.