NOS NieuwsAangepast

Wanneer raak je verslaafd aan een serie? Netflix weet het

Drie keer een aflevering van een serie kijken en dan opeens in een keer het seizoen helemaal willen zien: meerdere mensen zullen het herkennen. Netflix heeft onderzocht hoelang het duurt bij een serie voordat je er verslaafd aan raakt en gaat bingewatchen. Daar kwam een opmerkelijk resultaat uit. Iedereen raakt wereldwijd op precies hetzelfde moment verslaafd aan een serie. Behalve in Nederland, daar hebben seriekijkers soms iets sneller de verslaving te pakken.

Om verslaafd te raken aan de serie Stranger Things had een Nederlandse kijker twee afleveringen nodig (in het buitenland drie), terwijl iemand zeven afleveringen moest kijken om verliefd te raken op Gilmore Girls.

Bij American Horror Story, Making a Murderer en Fuller House sloeg het enthousiasme na de vierde aflevering toe.

In Nederland vonden we Narcos ook sneller verslavend dan in andere landen: Nederlandse kijkers hadden drie afleveringen nodig om geïntrigeerd te raken, andere kijkers vier.

Het zijn gebeurtenissen of verhaallijnen in een aflevering die ervoor zorgen dat we verslaafd raken aan een serie. Zo merkt hoofdrolspeler Michael Scofield in de derde aflevering in Prison Break dat overleven in een gevangenis moeilijker is dan ontsnappen, krijgt Pablo Escobar politieke ambities in de derde aflevering van Narcos en krijgt Rory haar eerste kus in aflevering 7 van Gilmore Girls.

Netflix wordt in 190 landen wereldwijd gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl