Xandro Schenk is blij met zijn gelijkmaker tegen Dongen

Spakenburg velt Fortuna Sittard, Eagles met de schrik vrij

Een dag nadat IJsselmeervogels in het bekertoernooi Achilles'29 beentje heeft weten te lichten, is ook dorpsgenoot Spakenburg ten koste van een eerstedivisionist tot de tweede ronde doorgedrongen. De gastheren bezorgden Fortuna Sittard een fikse kater: 2-1.

Halverwege de eerste helft zette Oliver Pilon de thuisclub op 1-0. Danny van den Meiracker leek de amateurs in de 73ste minuut al in veilige haven te loodsen, maar twee minuten later bracht Abdelaziz Khalouta de spanning toch weer terug op Sportpark De Westmaat. Pas nadat het ook de zes minuten extra tijd had overleefd, was de buit binnen voor Spakenburg.

De uitschakeling in het bekertoernooi vormt een nieuwe teleurstelling voor Fortuna deze week. De club kreeg maandag al drie punten aftrek in de Jupiler League aan de broek, omdat het volgens de KNVB niet aan financiële afspraken heeft voldaan.

Dongen buigt pas laat

Go Ahead Eagles kwam eerder op de avond uiteindelijk met de schrik vrij. De eredivisionist stond een kwartier voor tijd nog achter tegen de amateurs van Dongen, maar stelde in de slotfase alsnog orde op zaken: 1-3.

Jorik Mijnhijmer scoorde in de veertiende minuut voor de ploeg uit de derde divisie. Het duurde vervolgens tot de 77ste minuut voordat Xandro Schenk de gelijkmaker maakte, waarna doelpunten van Kenny Teijsse en Sam Hendriks de hoop op een stunt de grond in boorden.