Yoëll van Nieff (l) en Hans Hateboer (r) vieren de 0-3 van FC Groningen bij Capelle

FC Groningen zonder problemen verder in KNVB-beker

FC Groningen heeft zijn plicht in de eerste ronde van de KNVB-beker vervuld. De bekerwinnaar van 2015 won op Sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel met 4-0 van Capelle, uitkomend in de derde divisie zaterdag. Danny Hoesen brak in de 10de minuut de ban voor de ploeg van Ernest Faber.

Tom van Weert maakte vijf minuten later op aangeven van Oussama Idrissi de tweede goal en in de tweede helft kopte Hans Hateboer een hoekschop van Yoell van Nieff binnen en kopte Alexander Sørloth een vrije trap van Albert Rusnák in het net.

Voor Capelle kwam met de nederlaag een vroegtijdig einde aan het bekeravontuur. Vorig seizoen reikten de amateurs nog tot de laatste zestien.