Bart van Ingen, de algemeen directeur van NEC
NOS VoetbalAangepast

NEC steunt bekritiseerde directeur Van Ingen

De raad van commissarissen en de investeerdersgroep van NEC hebben alle vertrouwen in algemeen directeur Bart van Ingen. Dat staat in een verklaring op de website van de Nijmeegse voetbalclub.

Boze fans van NEC hadden in de nacht van zaterdag op zondag verhuisdozen bij het Goffert-stadion gezet en een spandoek opgehangen met de tekst 'Bart oprotten, het is de hoogste tijd'. Ze verwijten Van Ingen dat hij liegt en noemen de directeur 'onbetrouwbaar'.

Pijnlijk voor supporters

"We staan achter het beleid dat is ingezet na de degradatie in 2014", aldus Ton van Gaalen, voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). "Ook onlangs is dat nog gebeurd, bij het op non-actief stellen van technisch manager Danny Hoekman. Die beslissing was noodzakelijk."

NEC beleeft met vijf punten uit de eerste zes duels en een veertiende plaats op de ranglijst een tegenvallende competitiestart. "Het is essentieel om NEC gezond en sportief succesvol te krijgen", zegt Van Gaalen. "Dat dit soms pijnlijk is voor supporters, is begrijpelijk."

"Alle leden van de rvc staan achter Bart van Ingen. Hij is een integere, eerlijke bestuurder bij wie het belang van de club altijd op één staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl